ΚΑΤΑΛΗΨΗ Α.Σ.Κ.Τ. Πειραιώς 256 . bus : 049 απο Αθηνάς, στάση Καλών Τεχνών

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΣΚΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ

Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών της Α.Σ.Κ.Τ, η σχολή τελεί υπό κατάληψη εδώ και μια εβδομάδα, σαν απάντηση στην έναρξη του στημένου διαλόγου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Στην εποχη του ΔΝΤ, της ανασφάλειας και της ανεργίας, οι επιθέσεις των εντολοδόχων της Τρόικας οξύνονται σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής και αγγίζουν όλα τα κομμάτια της. Η απάντηση στο σαθρό μέλλον που μας ετοιμάζουν δεν μπόρει να είναι άλλη από τους συλλογικούς συντονισμένους αγώνες φοιτητών εργαζομένων και νεολαίας.
Εν μέρει στόχος μιας τέτοιας κατάληψης, είναι η αυτοδιαχείρηση των χώρων και το μπλοκάρισμα οποιασδήποτε παραγωγικής για το Κράτος διαδικασίας. Τυπικά οι κατατακτήριες εξετάσεις αποτελούν παραγωγική διαδικασία, ειδικά με την υπάρχουσα ομολογουμένως προβληματική μορφή τους, αλλα εμείς δεν την αντιλαμβανόμαστε ως τέτοια. Κατανοούμε (μάλλον λίγο παραπάνω από τον καθένα) την αγωνία και τη προσπάθειά των υποψηφίων, οπότε αποφασίσαμε να μην παρακωλύσουμε τις κατατακτήριες καθαρά για λόγους αλληλεγγύης και να μην παρατείνουμε την αναμονή τους.




-Θέτουμε εκτός κατάληψης τους χώρους “Νίκος Κεσσανλής” για το εικαστικό και “De Chirico” για τους θεωρητικό για τις μέρες που είναι απαραίτητο, με αποκλειστικό σκοπό την διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων.

-Επιτρέπουμε τη γραμματειακή/διοικητική λειτουργία στον χώρο της κατάληψης της πρυτανείας τις μέρες που κρίνεται απαραίτητο, με την προϋπόθεση πως θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των εξετάσεων.




8/12/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου