ΚΑΤΑΛΗΨΗ Α.Σ.Κ.Τ. Πειραιώς 256 . bus : 049 απο Αθηνάς, στάση Καλών Τεχνών

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Κείμενο παρέμβασης στους κατατακτήριους


Κατατακτήτριες

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2010
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΣΚΤ
Καλό μήνα


Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών της Α.Σ.Κ.Τ, η σχολή από χθες τελεί υπό κατάληψη, σαν απάντηση στην έναρξη του στημένου διαλόγου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Ο στόχος μιας τέτοιας κατάληψης, είναι η αυτοδιαχείρηση των χώρων και το μπλοκάρισμα οποιασδήποτε παραγωγικής για το Κράτος διαδικασίας. Τυπικά οι εξετάσεις αποτελούν παραγωγική διαδικασία, ειδικά με την υπάρχουσα ομολογουμένως προβληματική μορφή τους, αλλα εμείς δεν την αντιλαμβανόμαστε ως τέτοια. Κατανοούμε (μάλλον λίγο παραπάνω από τον καθένα) την αγωνία και τη προσπάθειά σας, οπότε αποφασίσαμε να μην παρακωλύσουμε τις κατατακτήριες καθαρά για λόγους αλληλεγγύης και να μην παρατείνουμε την αναμονή σας (ειδικά για τους εικαστικούς, μετα τη μαλλον-οχι-και-τοσο-τυχαια αναβολή των εξετάσεων).

Στην εποχη του ΔΝΤ, της ανασφάλειας και της ανεργίας, οι επιθέσεις των εντολοδόχων της Τρόικας οξύνονται σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής και αγγίζουν όλα τα κομμάτια της. Η απάντηση στο σαθρό μέλλον που μας ετοιμάζουν δεν μπόρει να είναι άλλη από τους συλλογικούς συντονισμένους αγώνες φοιτητών εργαζομένων και νεολαίας, με κατεύθυνση την ανατροπή του μνημονίου.




Όταν η καταπίεση γινεται πραγματικότητα,
η αντίσταση γίνεται δικαίωμα.







ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΣΚΤ

1 σχόλιο:

  1. παιδες καλο κουράγιο! Σκεφτόμουν μήπως με κάποιο τρόπο θα μπορούσατε να βάλετε και κάποιους μεγαλύτερους, πχ γονείς, μέσα στην 'κίνηση' αυτή που κάνετε (ενημερώνοντας τους, ζητώντας τους συμπαράσταση κ βοήθεια κοκ).Οχι για να σας 'καπελωσουν' αλλα για να συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν. Χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή